Kratki pregled programa "Skladište"

about img IZVJEŠĆA MATERIJALNOG KNJIGOVODSTVA
Ovaj modul prati materijalno poslovanje poduzeća. Kao što su kartice artikala, lager lista, dnevnik za uskladu, ispis inventure i sl.

DNEVNIK KNJIŽENJA
U bilo kojem trenutku može se izlistati dnevnik rada za svaki dan po datumu materijalnih dokumenata ili po datumu knjiženja. Potrebno je samo unesti poduzeće, skladište za koje radimo izvješće te razdoblje “Od datuma – Do datuma” i izabrati ispis po datumu dokumenta ili po datumu knjiženja.

KARTICE ARTIKALA I EKRANSKE KARTICE
Kartice za pregled ulaza i izlaza pojedinih roba u skladištu su klasične, a pregledi su ekranski i na listovni. Potrebno je startati kartice lista ili ekran i unijeti željene podatke.

LAGER LISTA
Radi uvida u trenutačno stanje skladišta, u programu se nalazi i lager lista. Unesu se samo željeni podaci, (poduzeće, skladište itd.) u polje "Nule D/N" ako želimo vidjeti i artikle koji su na nuli utipkamo slovo "D" a ako ne želimo prikaz sa artiklima koji su na nuli izaberemo “N”.

DNEVNIK ZA USKLADU
Nakon unosa željenih podataka, računalo će izbaciti listu na koja sadrži sve stavke po pojedinim vrstama dokumenata knjiženim u materijalnom knjigovodstvu. Bitno je unesti vrstu poduzeće, skladište, od temeljnice – do temeljnice, od broja temeljnice do broj , konto, i od datuma do datuma.

POPISNA LISTA
Nakon unosa željenih podataka, računalo će izbaciti listu na koja sadrži sve stavke po pojedinim vrstama dokumenata knjiženim u materijalnom knjigovodstvu.

CJENIK ARTIKALA
Za potrebe komercijalista OSKAR omogućava izlistavanje cjenika pojedinog skladišta sa kolićinama, abecednim redom i mogućnosti prikazivanja artikala kojih trenutno nema na skladištu, a sadržani su u prodajnom programu. Artike možemo prikazati sa količinom i bez količine “Količina? (D/N)” artikle koji su na nuli ili bez njih “Nule? (D/N)”.

ISPIS PO DOKUMENTIMA I ISPIS PO TEMELJNICAMA
Omogućavaju nam da u bilo kojem trenutku možemo dobiti na ekran ispis knjiženih dokumenata odnosno temeljnica sa stavkama ili bez njih sa ukupnim zbirom. Ove nam liste pomažu u traženju grešaka za uskladu financijskog i materijalnog knjigivodstva.

UNOS INVENTURA U MATERIJANO
Za ispravnu obradu inventure u materijanom potrebno je unijeti zaglavlje (poduzeće, prodavaonicu, broj i datum) u zatim u unosu stavaka izabrati artikle i te stvarnu količinu na zalihi (program će vam sam prikazati knjižno stanje sa kartice tog artikla). Po završetku inventure moguće je izpisati popisnu listu artikala, inventurnu listu kod ovoga unosa inventura je automatski unesena u materijalno tako da ju netreba posebno rasknjižavati.

ISPIS INVENTURNE RAZLIKE
Za ispis inventure potrebno je unesti poduzeće, šifru skladišta, od datuma do datuma, od artikla do artikla, i datum inventure. Modul “TRGOVAČKO” prati kompletno financijsko, maloprodajno i veleprodajno poslovanje trgovine - od izrade kalkulacija, inventura prodavaonica te obrade zapisnika o promjeni cijena. U sklopu ovog modula može se voditi i trgovačka knjiga za maloprodaju kao i trgovačka knjiga za veleprodaju. Za poduzeća sa razvijenom veleprodajom postoji modul koji prati skladište veleprodaje (kartice, lager lista, cjenici), međuskladišni promet, ponude itd.

Dostupno po cijeni 27,00 EUR (~203,43 HRK)

NARUČI
Više možete saznati ovdje.

Molimo ispunite podatke, sva polja osim OIB-a su obvezna.