Kratki pregled programa "Trgovina"

about img Program prati kompletno maloprodajno i veleprodajno poslovanje trgovine - od izrade kalkulacija, inventura prodavaonica te obrade zapisnika o promjeni cijena. U sklopu ovog modula može se voditi i knjiga prometa - trgovačka knjiga. Za poduzeća sa razvijenom veleprodajom postoji modul koji prati skladište veleprodaje (kartice, lager lista, cjenici), međuskladišni promet, ponude itd.+ - više saznajte ovdje.

Kalkulacije
Nakon unosa osnovnih elemenata (dobavljač, broj otpremnice, broj kalkulacije i dr.) prelazi se na prozor za unos artikala. Dovoljno je unijeti prva slova željenog artikla i ponovo se otvara prozor za odabir. Izbor potvrdimo sa i unosimo ostale elemente. Ukoliko nema traženog artikla program automatski prelazi u mod unosa novog artikla.

Ako na ulaznom računu postoje zavisni troškovi, isti se mogu unijetu u postotku, u iznosu po komadu artikla ili u apsolutnom iznosu.

Marža se može unositi ili u polju MARŽA u postotku na pr. 20 ili u polju MPC, unosom maloprodajne cijene i obračunom unatrag (što je u praksi najčešći slučaj). Nakon završetka kalkulacija se može rasknjižiti u glavnu knjigu (po unaprijed zadanoj shemi kontiranja), u materijalno knjigovodstvo, u trgovačku knjigu i u knjigu UR-a.

Po istom se principu radi i veleprodajna kalkulacija.

Isto tako postoji i mogućnost izrade kalkulacija za poslovne subjekte izvan sustava PDV-a (Maloprodajna kalkulacija - PKV).

U program je ugrađena i tzv. "devizna kalkulacija" koja može biti u bilo kojoj valuti. Nakon unosa svih nabavnih troškova (carina, prijevoz, špediter ...), tečaja valute program sve preračuna u HRK u to se može rasknjižiti u glavnu i sve pomoćne knjige po zadanoj shemi.

Kalkulacije se ispisuju polegnuto na A4 format, s mogućnošću izbora ispisa rekapitulacije poreza (kad se radi o maloprodajnoj kalkulaciji).

Veleprodaja – izlazni računi
više saznajte ovdje.

Inventura
Za ispravnu obradu inventure potrebno je unijeti zaglavlje (poduzeće, prodavaonicu, broj i datum) u zatim u unosu stavaka izabrati artikle i te stvarnu količinu na zalihi (program će vam sam prikazati knjižno stanje sa kartice tog artikla). Po završetku inventure moguće je izpisati popisnu listu artikala, inventurnu listu te inventuru rasknjižiti u materijalno (pri čemu se raskjnižavaju inventurne razlike).

Zapisnik o promjeni cijena
Unos zapisnika gotovo je identičan unosu inventure. Nakon ispravno popunjenog zaglavlja u stavke treba unijeti šifre artikala i količinu za koje se želi promjena cijena, računalo samo ponudi stare cijene, i nove cijene. Zapisnik je potom moguće rasknjižiti u trgovačku knjigu i materijalno knjigovodstvo.

Ponude, međuskladišnice
Unos ponuda gotovo je identičan izradi R1 veleprodajnog računa, s tim da nakon prihvaćanja ponude od strane kupca moguće je od ponude izraditi (generirati) VP račun.

Slično ponudama izrađuju se i međuskladišnice. Unese se poduzeće, skladište izlaza (koje se razdužuje), skladište ulaza (koje se zadužuje) i dokumente ulaza i izlaza. Ukoliko dokumenti ne postoje u matičnim podacima potrebno ih je prije izrade međuskladišnice upisati. Međuskladišnica se nakon izrade može rasknjižiti u trgovačku knjigu i materijalno što smanjuje vremenski period obrade dokumenta jer se ne mora ručno upisivati izlaz i ulaz u materijalno knjigovodstvo. Nakon izrade međusladišnica moguće je ispisati i etikete za police.

Dostupno po cijeni 27,00 EUR (~203,43 HRK)

NARUČI
+ Više možete saznati ovdje.

Molimo ispunite podatke, sva polja osim OIB-a su obvezna.